Út, 02. 12. 2014, 19:43

Krémové tagliatelle a mozzarellou a parmazánem

Dneska jsem se probudila do nádherně zasněženého rána. Skoro se mi zdá, že počasí v Oslu letos vychází téměř idylicky. Jaro začalo poměrně brzo, léto bylo teplé a slunečné, podzim nádherně barvený a začátkem prosince přišel sníh. Letos navíc i tu vánoční atmosféru nasávám tak nějak víc než "obykle". Nemám tedy ještě koupený/vyrobený ani jeden dárek, ale nic to nemění na tom, že si užívám vánoční dekorace, pochoutky, hudbu (už je prosinec! :)) a beru to tak, že Vánoce jsou vlastně celý tento čas. Byla by škoda si je užívat jen ten jediný den... A tak tu si koupím vánoční pivo nebo sodovku, tam zase ty krásné vánoční svíčky a pražené mandle z trhů a tady už si pouštím "all i want for Christmas" a peču vánoční cukroví (na které jsem nikdy moc nebyla). A s Radanem určitě půjdeme bruslit. Letos to nevynecháme. :)

 
K Vánocům a tomuto zimnímu času taky určitě patří i taková ta víc "hearty" jídla. Nebo teda já nevím, jak vy, ale studené saláty a jim podobné mě momentálně moc nelákají. Vkuse chuť na něco sýrového a krémověho. Zároveň ale nemám úplně zájem o "zásoby" na svém těle... :) No, a tak mě napadlo udělat takovou lehčí krémovou omáčku a přidat ji k těstovinám. 
 
Výsledkem je rychlé, chutné jídlo, které vás zahřeje, zasytí a zároveň vám nezpůsobí výčitky svědomí, že "už zase jím ty smetanové omáčky" (néé, vůbec neparafrázuju sebe! :)).
 
 Zkusíte taky?
 

Recept

 
 
4-5 porcí
doba přípravy: cca 30-40min
 
350g tagliatelle (nebo jiných oblíbených těstovin - špagety, fettuccine nebo jiné "dlouhé" těstoviny jsou ale nejlepší)
370ml kuřecího nebo hovězího vývaru (může být z kostky a nebo žeby třeba tento? :))
370ml mléka (obsah tuku nechám na vás, já použila polotučné)
1 lžíce hladké mouky (cca 10g)
5-6 stroužků česneku, nakrájeného na malé kousíčky
trochu másla (cca 15g)
bazalka, pepř, tymián, pažitka (čerstvá i sušená)
40g nastrouhaného parmazánu
120g čerstvé mozzarelly (jeden balíček)
 
postup
 
1. Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu
2. Česnek si nakrájejte na malé kousky a na rozpálené pánvici s trochou másla ho zpěnte, tak půl minuty. Stáhněte trochu plamen a přisypte mouku. Míchejte vařečkou alespoň 3minuty, aby se mouka "uvařila". 
3. Pak postupně přilévejte jak vývar, tak mléko. Možná se vám to v tomto stádiu bude zdát až moc tekuté, ale nebojte, to se "vsákne" :). Zvyšte trochu plamen a nechte omáčku, za občasného míchání, probublávat. Asi po 5-10min si všimnete, že se tekutina opravdu zredukovala. Přidejte koření. 
4. Nechte probublávat tak další dvě minuty a pak přidejte parmazán a počkejte, než se rozpustí. To samé udělejte s mozzarellou, kterou můžete do omáčky například natrhat (a nebo nakrájet).
5. Nakonec do omáčky přidejte těstoviny a promíchejte.
6. Nandejte na talíř, dozdobte třeba pažitkou a nebo cherry rajčátkama a podávejte.
 
Tyto těstoviny je nejlepší jíst úplně čerstvé, sehřívané už nemají takový šmrnc. Dobrou chuť! :)
 

 

 

 

Komentáře

Napsal(a) Jeawaycle (neověřeno), So, 26. 01. 2019, 12:06*

Clonidine Levitra Purchase Cheap Vendita Viagra Rosa buy viagra Cuanto Vale La Viagra Amoxicillin Virus Maculopapular Viagra Tel Aviv Acquisto Kamagra Oral Jelly Viagra Aumenta Dimensioni viagra Macrobid In Australia Propecia Ersatzmedikament Treatment For Gonorrhea Amoxicillin Amoxicillin H1ni Vaccine Foro Cialis Original Giardiasis Treatment With Amoxicillin cialis without prescription Cialis Femme Avis Amoxicillin After Lap Band Surgery Viagra Vegetale Zithromax Duration Online Prescriptions cialis vs viagra How To Get Astelin Nasal Spray Generic Hydrochlorothiazide Can I Purchase Without A Script Original Flagyl Viagra Rezeptfrei Nurnberg orlistat canada Auregenerics Zithromax Doseage Cialis Miglior Prezzo Online Generic Viagra Fedex viagra Cialis Dose Achat Propecia Le Prix

Přidat komentář

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.