Ne, 14. 09. 2014, 21:06

Jak jsem pekla další super Candy Bar

Zrovna jsem se vrátila domů po třetím dni, který jsme s Terezkou strávily aktivním zařizováním Candy Baru na včerejší svatbu a přiznám se bez mučení - jsem unavená. Zároveň jsem toho ale plná a navíc po měsíční odmlce, kdy jsem si jednoduše potřebovala dát od blogu pauzu, cítím, že tohle je dobrá příležitost zase začít. Psát o něčem, co mě baví a co mi dělá radost.
 

Candy Bar jsme tentokrát připravovaly pro slovenský pár. Budoucí nevěsta nám poprvé napsala někdy začátkem června, takže jsme o ní věděly poměrně dlouho. Před svatbou jsme se s B. sešly dvakrát. Poprvé ještě v červnu, kdy jsme mluvily o tom, jakou má zhruba představu, co všechno by tam chtěla a nechtěla mít a taky jsme se domluvily na tom, že budeme s Terezkou (takže hlavně Terezka :)) zařizovat i kytky a celkovou dekoraci na hostině. Mělo to být takové naše "poprvé", ale Terezka kytkám rozumí, baví ji s nima pracovat a má cit, tak jsme do toho šly. Podruhé jsme se sešly koncem srpna, jen necelé dva dny po tom, co jsem se plná dojmů a stálé létající trochu "mimo" vrátila z mé dovolené v ČR a SR. Na tuto schůzku jsem napekla kokosový a citronový cupcake a pár pusinek. S kokosovým jsem se tehdy moc netrefila, to když jsem zjistila, že ani ženich ani nevěsta kokosu zrovna neholdují. S citronovým, který jsem dochutila mákem a povidly, to už bylo trochu lepší a byl jedním ze tří příchutí, které si nakonec na svatbu vybraly.

 

 

přípravy .. :)

 

 

Terezčina záležitost :).

Svatba byla v bílo-stříbrných barvách a protože si B. a R. vybrali i čokoládové cupcaky, nakonec se do ní zakomponovalo ještě malinko černé, což se nakonec ukázalo jako super věc, protože pak celý ten Candy Bar tak trochu "prokoukl" :).

Co se týče pečení, oproti minulému Candy Baru se tentokrát žádné větší drama nekonalo. Za zmínku stojí snad jen to, že když jsem ve vodní lázni připravovala bílky na sněhové pusinky, mísa z ničeho nic praskla a všech 7 bílků se vylilo do vody a musela jsem tedy začít znovu. Což bylo nepříjemné, ale vlastně se nic tak hrozného nestalo.
 

salted caramel k makronkám.
recept tady
makronky "in the process"

Makronky se tentokrát podařily napoprvé. Místo 90g bílků, což je taková běžná dávka, ze které vyjde 20-25 makronek, jsem zkusila použít rovnou 180g, abych to celé nemusela opakovat dvakrát, a zjistila jsem, že to jde. To mě moc potěšilo, protože mi to do budoucna o dost urychlí celý proces. V případě, že tedy všechny vyjdou vždycky napoprvé, že jo :). Stejně si pořád tak trochu myslím, že konkrétně u makronek mi nejvíc pomáhá přítomnost Radana. :)

Ani cake pops mě tentokrát nerozhodily. Možná to bylo tím, že jsem k nim už dopředu nepřistupovala s "despektem". Vlastně to určitě bylo tím :) A pravděpodobně pomohla i vhodnější čokoláda. Ozdobené byly jen jemňounce a těší mě, že jsem tedy snad tuto svou "cake popovou kletbu", která mě provázela každým Candy Barem, prolomila. Stejně jsem si ji vytvořila jen ve své hlavě :).

Nejvíc jsem se vyhrála na cupcacích. S Terezkou jsme vyrobily několik marcipánových kytek a v době, kdy Terezka aranžovala květiny, jsem já měla dost času na dekoraci cupcaků. Využily jsme hodně stuh, mašliček, hodně různých perliček a neskromně se přiznám, že na design většiny cupcaků jsem docela hrdá :). Co na ně říkáte vy?
 

 

Oproti jiným Candy Barům, které jsme už připravovaly, tento zabral nejvíce času. Svatba se konala skoro hodinu autem od Osla a asi bychom ho nemohly realizovat, kdyby nás na to místo vždycky neměl kdo odvést a pak zase přivést zpátky. Celkem jsme tam takto jely třikrát a dohromady jen tímto strávily skoro 13 hodin, což se možná nezdá, ale je to docela dost. Mně pak hodně času zabralo pečení a nákup všech ingrediencí a myslím, že Terezka strávila minimálně stejný čas sháněním všech možných dekorací a květin. Je tu ale jedna podstatná věc - moc nás to bavilo. A to je asi v konečném důsledku to nejdůležitější. Popravdě, díky tomu, co jsme tentokrát vytvořily, se do mě nalila zase nová energie a chuť pokračovat. Jedním z důvodů je to, že cítím a vidím, jak se s každým dalším Candy Barem zlepšujeme a zároveň vím, že je ještě tolik prostoru na "růst". A to je dobrý pocit. :)

 

 

 

Co na náš Candy Bar říkáte vy? Dejte mi vědět, prosím. Těším se. :)

recepty, které jsem použila na tento Candy Bar a už jsou na blogu

cake pops
čokoládové cupcaky
citronové cupcaky
limetkové makronky

recepty, které jsem použila na tento Candy Bar a ještě nejsou na blogu (ale budou)

pistáciové cupcaky
salted caramel makronky

Důlěžité odkazy :)

web: www.candybaroslo.com
facebook: https://www.facebook.com/CandyBarOslo
instagram: http://instagram.com/candybaroslo

Terezčin blog: www.terezainoslo.blogspot.no

další candy barové články:
jeden
druhý

 

 

 

 

 

 

 

Terezčiny krásné pugéty.

 

 

 

 

Komentáře

Napsal(a) Jeawaycle (neověřeno), Ne, 23. 12. 2018, 16:45*

Propecia Toxicidad Lariam Purchase cialis no prescription Online Medication For Gonorrhea Direct Fedex Shipping Dutasteride On Sale Online Mastercard Cialis Generika Deutschland Bestellen generic cialis from india Walmart Discount Drug List Isotretinoin izotek Baltimore Cialis Australia Viagra Tiempo Propecia Proscar Treat Hair Loss Cialis Cout viagra Amoxicillin Tight Throat Costo Levitra In Italia
Napsal(a) MatReurne (neověřeno), Po, 17. 06. 2019, 06:59*

Keflex Safe During Breastfeeding Zithromax Shipped Overnight Potenzmittel Kamagra Sildenafil cialis 5 mg Best Price For Cialis 5mg Will Cephalexin Kill Good Bacteria Information On Cephalexin

Přidat komentář

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.