Čt, 13. 08. 2015, 14:55

Letavy 2015: Bez názvu, musím letět!!

Odřená kolena, kopance do hlavy a spoustu ladných i méně ladných pohybů. Tak letos vypadá naše taneční dílna. Urvala jsem si kousíček času o přestávce, abych vám o tom napsala. Přehřívá se mi počítač i hlava, tak asi jen krátce. Letošní Letavy nemají chybu. Teď jsme dofotili skupinovou fotku, na počest třicátých narozenin (Letav) jsme i vypustili balónky a momentálne se vedle mě v bazénu odehrává "LetavBal" ... Připojená jsem na LetaWIFI a ráno si dáváme k snídani KoKávu, protože se nacházíme na Kokavě. Letavy jsou takový samostatný svět. Vlastně mi to došlo před pár dny - co je na Letavách tak výjímečné. Prostě jsme tu "vytržení z reality". Internety používáme minimálně, večer si nejdeme lehnout s knížkou nebo notebookem do postele, ale do rána tancujeme, popíjíme Černou Perlu a vyprávíme si naše životní příběhy a zkušenosti ... a nebo jen tak jsme, spolu... a pak ráno vstaneme, jdeme každý na svou dílnu a tvoříme. To je celé kouzlo... a pak si celý rok kousek tohoto "kouzla" nosíme v sobě. Do dalších Letav.

Musím už pomalu končit nebo mi ten notebook vybuchne a já taky. Tak ještě přepis mého "SweetMelange okénka". Partnerskou poradnu Sehnalová-Furiel nechám na příští článek, budete to mít všechno pohromadě, jo? :)
 

 

 

Sdrce taneční dílny
Z včerejšího karnevalu ...
 
Letavské SweetMelange 
 
(10.8.15)
 

Kůžička řádné propečená, chirurgicky přesně nadávkované kopečky glazírované rýže a překvapivá škála chutí - Ipelská kuchyně nastavuje novou úroveň gastronomického požitku. Retro plating (= způsob servírování) kompozičně připomíná vlnu gastro-punku z východoberlínských vývařoven. Ironické umístění kompotových broskví už jen podtrhuje procítěný kontrast tradice a inovace. Plnému počtu bodů brání pouze nedostatečně vykomunikovaný fair-trade původ rýže. Můj verdikt: 4/5 cupcaků. 

(11.8.15)

 
 
Atraktivní fúze tvarů a hmoty, dnešní kulinářský zážitek měl potenciál zaujmout, ale ve výsledku neuspokojil. Karmínová zálivka svým glykemickým indexem připomínala polévku, ale nenechala jsem se nachytat a demonstativně jsem se jí vyhnula. Výzvu hlavního jídla jsem ale přijala, a sametová konzistence vroubkovaných makarónů mě ve spojení se smetanovým výbuchem přivedla do transu. Radan mi doporučil, abych z hodnocení strhla půl cupcaku, protože se po dojedení cítil víc hladový, než před jídlem. Takže ve výsledku je to 2,5/5 cupcaků.
 
(12.8.15)
 
 
Fikaný způsob, jak uměle zvýšit zájem o polévku dnes objevili v Ipelské kuchyni - druhé jídlo se totiž vymykalo všem představám o chuti, vůni i vzhledu. "Hele, ono to není zas tak hnusný", řekla jsem při prvním soustu a nechala se unést takovou exotickou přílohou, kterou tu nazývají tarhoňa. Hned další sousto mě však vytrhlo z omylu a po pár zoufalých pokusech jsem se raději vrátila ještě pro jedu porci polévky. Od nejhoršího hodnocení dnešní večeři zachránila pouze odvaha položit na to všechno ještě i povadlou kyselou okurku. 0,5/5 cupcaku, nedoporučuju. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s podmínkami služby Mollom.